Pallekarmene i hyttehagen bugner...




...og det gror nesten over kantene...
...mon tro de har fått for mye "Møllers" Tran"...

...jeg har brukt økologisk grønnsaksgjødsel fra Nordic Garden og makan til vekst har jeg ikke hatt før, dog ikke så mye at det kun blir bladverk, jordbærene strutter også og smaksprøver er allerede inntatt, så saftige og gode - og ikke minst; helt uten sprøytemidler...
...gulrøttene har jeg tynnet, men jeg ventet lenge nok til at de jeg fjernet var små baby-gulrøtter som kunne inntas...


...aspargesbønner og sukkererter gror villig...


...likeså gressløk, persille, sitronmelisse (nedgravd potte) og luftløk...


...såpass at jeg har høstet litt for å putte i fryseren...
...det er ikke alt som egner seg til tørking synes jeg, noe av smaken blir rett og slett borte...
...blant annet gressløk og persille gjør seg best ferskt, men kan også brukes når det har vært frosset...


...selve løkene på toppen av luftløken har jeg fjernet, og jeg tenkte jeg skulle prøve å bake dem i ovnen idag, de er så milde og ikke minst dekorative og søte...
...resten av stilken har jeg hakket i små biter og lagt i fryseren...

...de bruker jeg i alle mulige slags retter, som en mild løk/gressløk...


...hakke, hakke, det er fort gjort...

...og fryseren begynner allerede å fylles av slike godiser til vinterens forbruk...
...for nå for tiden henter jeg jo friskt fra pallekarmene hele sommeren til den daglige bruken...

...deilig - deilig...

Kommentarer

  1. Så flott kjøkkenhagen din vokser, der hadde du mye godt :)
    I år har æ dyrket veldig lite i kjøkkenhagen, bare noen få urter og nu når æ ser korsen været har vært her i nord hittil er æ glad for det :)

    Ha en fin kveld videre, hilsen Lisbeth :O)

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjøkkenhagen liker jo sol og varme, men kanskje neste år!!

      Slett
  2. Svar
    1. ...og gjett om jeg koser meg med resultatene :)

      Slett

Legg inn en kommentar