Urtesalt - hjemmelaget...




...glattbladet persille - en del av sommerens grøde altså...


...man kan selvfølgelig lage urtesalt av så mangt, men denne gangen dreier det seg om følgende ingredienser:...

9 dl glattbladet persille
3 kvister koriander
1/6-del sellerirot
1 båt hvitløk
2 dl grovt salt


...så er det bare å sette i gang food-prosessoren...
...min erfaring er at det er best å kjøre urter og andre ingredienser sammen til en skikkelig fin smørje og deretter tilsette saltet for å kjøre det litt sammen med urteblandingen...


...så smører man det utover en stekeplate som er dekket av bakepapir...
...setter det i stekeovnen på 50 grader varmluft...
...ha en gryteklut eller liknende i døra slik at fukten ventileres ut av ovnen...

...ha det stående i 1 døgn eller gjør som jeg gjør...
...jeg lar det stå noen timer i ovnen og tar det deretter ut i rommet og lar det tørke der ett døgn eller to med et klede over...


...den tørkede massen er litt hard så det er lurt å kjøre det en omgang i foodprosessoren igjen...
...her er nemlig ingen antiklumpemidler eller andre tilsetningsstoffer...


...for deretter å ha det på egnede glass...

...det finnes mange småglass i handelen, men jeg bruker gjerne de jeg finner på Claes Ohlson eller på søstrene Grene, særlig når jeg skal gi dem bort...
...de er nemlig supre til en liten 'gåbortgave'...

...og jeg får alltid gode tilbakemeldinger på smaken på urtesaltet...

...det kjennes litt eksklusivt å ta litt på et nykokt egg, oppå salater og i hjemmelagde dressinger...


...resten av det jeg laget denne gangen har jeg tatt på et større glass...
...da er det jo så enkelt å ta noe over i søte småglass etter hvert som et behov melder seg...


tudelidei!!

Kommentarer