Gå til hovedinnhold

Innlegg

Viser innlegg fra desember, 2016

Bli med inn i en hage i harmoni med seg selv og huset den omslutter | Furulunden

Velkommen inni hagen til Kari og Kolbjørn.
Slik ble man ønsket velkommen før Kari og Kolbjørn overtok huset i 2006.Og du kan bare glede deg til å bli ført gjennom en hage full av overraskelser og dybder.
Hagen er vokst frem etter nøye villethet og planlegging.

Oppetter gavlveggen klatrer pipeholurt langs en spent vaier fra bakkenivå til tak.
Ja, du ser riktig - det er grenverket på planten du ser og som tvinner seg rundt vaieren...

Og den trives virkelig i lett skygge, selv uten veldig mye næringsrik jord rundt røttene.

Jeg kommer til å vise deg flere små detaljer som paret så nennsomt har innlemmet i hagen sin. Så som denne lykten i inngangssonen.

Etter at de overtok eiendommen, fikk de en hagedesigner til å streke opp hovedplanen for hagen. Siden har de gjort endringer etter eget ønske.
Dette er et delvis skyggeområde langsmed huset ved inngangspartiet hvor marken først er dekket med aviser og duk, deretter elvestein og oppå litt eføy som med årene har dekket hele sitt underlag.

R…

Det er jul i Furulunden - selv uten snø.

Når snøen ikke daler ned, så får vi klare oss med julegaver i betong og einer og barlind som jeg har hentet rett borti skogen her.
Du skulle sett meg på den skogsturen altså. Med krystallsyken, så nærmest krøp og ramlet jeg i ulendt terreng, litt av et syn, men jul skal det bli. 
Du vet sikkert hvordan det er. Vi gir oss ikke så lett når det gjelder å få pyntet opp litt i hagen.

Det har ikke blitt så mye pynt, men når lysene tennes og jeg kan titte ut på terrassen fra verandadøren, så kan jeg kjenne på at jeg fikk det til denne julen også. 
Litt julestemning i Furulunden ble det jammen.

Nå har det vært frost her noen dager, så da er det jo bittelittegranne  hvitt her og der. Det hjelper det. Vi kan jo ikke være storforlangende heller. Det hjelper jo ingenting på ting vi ikke kan gjøre noe med. Ikke sant? 
Så nok en oppmuntring til å slå av på kravene overfor deg selv og nyte noen fine førjulsdager.

Om du har et fint bilde fra ditt uteområde, så del det gjerne med meg.
Følg meg gjerne p…

Hageboka - biologi før kjemi - og sunne planter i fokus!

Du kan være den heldige vinneren av denne fantastiske boken, som står for naturlige hager uten gift. Her er det mye godlynt og morsom inspirasjon som er fortalt som den reneste eventyrboken. Bare at det Morten forteller i boken er sant.

Når Morten Bragdø fra Randesund Hagesenter i Kristiansand kommer med bok, da spisser jeg ørene. Ja, du kan gjerne beskylde meg for å være i overkant pro for alt som kommer fra den byen, men dette er mye mer enn som så altså.

Gled deg til å lese videre. Jeg har humret meg gjennom denne fantastiske boken, som jeg til nå ikke har sett maken til. Jeg er heller ikke ferdig med å lese den, den vil være et oppslagsverk og en påminner for meg i tiden fremover.


"Det er ganske spesielt når Morten inviterer meg med på en tur under jorda, hvor jeg kan se nematoden som var så uheldig idag. Den ble nemlig sittende fast i en sopphyfe som raskt klemte livsgnisten ut av den. Godt og vel inne i rhizosfæren, møter vi mange som spør om de kan hjelpe. Svovel, fosfor e…

Det er advent - også i Furulunden

I år blir det den enkleste varianten av dekorering i Furulunden, hagen i mitt hjerte. 
Jeg har nemlig fått et uønsket besøk av krystallsyken, og den tar det litt tid å bli kvitt. Men advent er det, også her hos meg, den er bare litt mer stille og rolig enn den bruker å være.

Men ett par juleroser har jeg da fått plantet, og det skal ofte ikke mer til heller, med noen kongler og litt mose. 
Mosen får ikke alltid ligge i ro, for jeg har en del skjærer som absolutt skal sjekke om det er noen godsaker nedi der. Så da er det bare å samle mosen og legge den på plass igjen.Dette Singerbordet som jeg fikk byttet til meg en engang, og senere la en skiferplate på, har jeg glede av til alle årstider. Jeg er jo så glad i grått og svart og jeg synes det passer til det meste av det jeg sysler med i hagen.

Har du fått laget noe som passer til vinteren i hagen eller på balkongen din, så ikke nøl med å legge inn et bilde her hos meg. Alltid hyggelig at andre får hente litt inspirasjon, ikke sant?

Følg…